Blodets evner

Blodets evner

jul 12

Flere og flere personer bliver interesseret i, at afholde en test af blodtypen. Det skyldes bl.a. at der den seneste tid er blevet mere fokus på såkaldte blodtypediæter. Meningen med disse diæter er, at det burde være sandsynligt, at få et forbedret liv forudsat man følger en diæt der er afgjort ud fra ens type blod. Der er dog også mange andre årsager til, at få lavet en test, bl.a. også som sikkerhed forudsat man skulle komme ud for en graverende ulykke.

Den klart mest benyttede blodtypetester, til brug hjemme, er en Eldoncard. Det er i og for sig også en virkelig gammel blodtypetest, der er udviklet i DK tilbage i 1959, men den sælges dags dato, i hele verden. Det gode ved, at bruge Eldoncard, som test er, at den giver et hurtigt men rimelig præcist svar. Desuden anvendes der blot et bitte stykke papir med antigener, så der er heller ikke tale om nogen dyr test.

Sådan sammensætter man en blodtypediæt

Det kan meget vel være en smule vanskeligt i starten, at sammensætte sin blodtypediæt korrekt. Der findes mange forskellige faktorer man skal have med i sine tanker. Dog eksisterer der en masse forskellige artikler og bøger om emner man kan studere forudsat man gerne vil ordentligt i gang med en korrekt diæt ud fra blodtype. Når man begynder på en type blod diæt er det meget vigtigt, at være temmelig konsekvens med, at følge den. Ellers vil svaret også jævnligt udeblive.

Man bør yderligere vælge en diæt ud fra blodtype, som man følger. Der kan nemlig godt være lidt forskellige meninger om hvordan en diæt ud fra blodtype er nødt til sættes sammen. Det afhænger ofte lidt af hvem, man taler med. Sørg ligegodt for, at vælge en diæt, som du tænker virker fornuftig og følg så den.

Det er yderligere ikke nogen helt stupid ide, at forstå din type blod i forbindelse med en alvorsfuld ulykke. Såfremt man fx. har en bitte seddel, i din pung med blodtype, kan det spare lægerne for signifikant tid. Omend det går kvikt, at lave en test, kan det stadigvæk være vigtige minutter der bliver tabt ved en stor alvorlig ulykke, hvor der er behov for en transfusion af blod.