den vigtige ilt

den vigtige ilt

feb 06

 

En iltmåler kan være et nødvendigt værktøj i det daglige for en stor del mennesker. Det inkluderer specielt mennesker som lever med en livslang lungesygdom, som for eksempel. Patienter med KOL der har behov for, at være sikker på, at lungerne bestandigt sender nok ilt ud til vævet via blodet. En iltmåler er derfor et apparat som kan måle niveauet af ilt i blodet.

Noget af det mest vigtige, som patient med en vedvarende lungesygdom er, at have en måler som kan anvendes hjemme. Det er for svært såfremt du bliver nødt til, at opsøge læge hver gang du skal have målt niveauet af ilt i blodet.

Du er heller ikke interesseret i, at ligge inde med en måler som gør ondt, at bruge. De fleste kender diabetikere, som er nødsaget til, at stikke sig selv i fingeren et par gange om dagen. Det er en ting de fleste helst vil undgå ved en måler. Heldigvis er stort set finder der ikke en måler på markedet, som gør ondt, at anvende.

Noget som yderligere er i stor kurs hos de fleste, som kan have brug for en iltmåler er, at den er nem, at transportere. Det er de få der ikke er interesseret i, at komme lidt væk fra hjemmet engang imellem og så skal du gerne kunne have din iltmåler med. 

Det sidste og nok også mest vigtige krav størstedelen sætter til deres måler er selvfølgelig, at du skal kunne stole på den. Der er ikke særlig meget ved, at have en måler såfremt den ikke viser et troværdigt udfald og måleren skal også gerne give et hurtigt resultat. For flere kan det betyde liv eller død om du opnår det rette resultat.

En iltmåler som kan mestre alt dette er et pulsoximter. Der i dag er den mest brugte iltmåler på markedet, måleren bliver derudover brug på flere forskellige hospitaler. Det smarte ved et pulsoximeter er, at det ikke fylder specielt meget og så er det nemt, at have hjemme.

Et pulsoximeter benytter noget så enkelt, som lys til, at afgøre indholdet af ilt i dit blod. Det er følgelig ikke noget du skal frygte. Det giver ikke nogle skadelige bivirkninger på lang sigt, som du behøver, at frygte.