Det ufede fedt

Det ufede fedt

apr 21

 

Fedme bliver et stadig højere problem iblandt danskere. Men heldigvis er der også mange der begynder, at gøre noget ved problemet. For der er ikke en stor del der længere er 100 % ligeglade. Når man snakker svær overvægt er noget af det mest vigtige fedtprocenten for det er fedtprocenten der reelt fortæller om man har et problem.

Mange ved godt, at muskler er tungere end fedt og det er ikke normalt negativt, at have mange muskler. Det er derimod usundt såfremt man er stor grundet en meget høj fedtprocent. I mange tilfælde kan man rimelig let se om en person har meget fedt eller en stor del muskler på kroppen, men det kan alligevel godt snyde lidt.

Når mange indleder en kur og gerne vil tabe sig, bruger de en del tid på, at granske vægten. Men vægten giver i grunden på rigtig mange måder et fejlagtig billede. For man kan som sagt godt have en hel del muskler og derfor veje meget uden, at det er negativt. På samme måde kan du sagtens tabe dig på din kur, men såfremt det udelukkende er muskler du taber, kan man ikke rigtig bruge vægten til noget. Det er derfor du i stedet skal benytte en fedtprocent måler, evt. sammen med din vægt.

For med en fedtprocent måler kan man samtidig holde styr på hvor meget fedt man taber. Det kan virke rigtig motiverende, primært i de perioder hvor man smider meget fedt hurtigt. Du skal dog tilmed være opmærksom på, at der vil komme perioder hvor man ikke taber sig så meget.

Det er ikke svært, at få fat i en fedtprocent måler. Der er rigtig mange steder der sælger disse i Danmark. Der er også mange forskellige slags, så det kan være en utrolig god ide, at beslutte  med sig selv hvilken slags man ønsker.

Det kunne f.eks. være man gerne vil eje en af de virkelig billige målere, der til gengæld ikke er så nøjagtige. Eller man vil nok gerne ud og skaffe en rigtig god fedtprocent måler, valget er dit.