høje tryk

høje tryk

jun 02

 

350.000 danske folk regner vi med i dag lever med et forhøjet tryk i blodet, uden de selv er bevidste om det. Problemet er, at det ikke er ofte, at der vil komme nogle synlige karakteristika på forhøjet blodtryk det kan stort set kun opdages med en blodtryksmåler.

Nogle af de karakteristika på forhøjet tryk der dog godt kan findes er, bl.a.: migræne, træthed og svimmelhed. Normalt efter længere tid med forhøjet tryk i blodet kan det dog godt komme til udtryk med karakteristika på hjertesvigt og beskadigelse af nyrer, øjne og hjerne. Såfremt du har nogle af de karakteristika bør du opsøge læge.

Der er mange uheldige følger af en længere periode med forhøjet tryk, man er derfor interesseret i, at opdage forhøjet tryk i blodet tidligere så vi kan skabe behandlingen tidligt. Nogle af de konsekvenser der bl.a. kan være en følge af forhøjet tryk i blodet er bl.a.: blodprop i hjertet, hjertesvigt og så videre.

Selvom der er flere forskellige danskere der har forhøjet tryk uden, at være klar over det. Er det alt andet lige rimelig simpelt, at teste for forhøjet tryk i blodet. Dette kan laves med en blodtryksmåler, som kan erhverves til eget brug. Med en måler til blodtrykket er det muligt, at måle trykket i hjemmet på stort set nul tid. Man kan naturligvis godt konsultere doktoren der også har en blodtryksmåler, de kan afbenytte til, at måle dit tryk. Men fortrinsvis for ældre personer eller folk der lever voldsomt usundt, kan det anbefales, at du måler dit blodtryk systematisk og her kan du med fordel afbenytte en blodtryksmåler.

Når du anvender din blodtryksmåler skal du helst få et svar på under 140/90 mmHg, ellers betyder det, at du har forhøjet tryk. Dersom du benytter din egen blodtryksmåler og måler et forhøjet tryk i blodet bør du kontakte din læge, sammen kan i så finde ud af hvad du bør gøre herfra.

Man skal helst opdage forhøjet tryk, så hurtigt som muligt. Derfor kan du med fordelagtighed benytte din blodtryksmåler hver eneste dag. Det tager kun få minutter hver dag, at benytte sin blodtryksmåler og så er du på den sikre side. Du skal heller ikke at være bange for, at anvende en blodtryksmåler, det er nemlig ikke noget der er smertefuldt, det strammer muligvis en smule om armen.