På tur i Frankrig

På tur i Frankrig

sep 03

Rigtig mange af vores landsfæller bevæger sig hver sommer til Det franske. Men såfremt man krydser den franske landegrænse i 2012 skal man huske, at have 2 testere til stede i ´den fire-hjulede´. Med start i begyndelsen af juli er det nemlig et lovkrav, at alle der kører indenfor den franske grænse har 2 engangsalkoholtestere liggende i automobilet.

Meningen med dette krav er, at man skal have chance for, at teste ens alkoholpromille inden man placerer  sig bag bilrattet. Hvis man har fået lidt, indenbords og er i tvivl om hvorvidt, at man kan køre eller ingenlunde, skal man altså være i stand til at afmåle ens alkoholpromille. Selvom man ej vil benytte ens alkoholtester i Det franske er det til stadighed et lovmæssigt krav, at man har alkoholtestene i automobilet. Hvis man bliver holdt ind til siden og ikke kan forevise en alkoholtester kan det medvirke til en bøde, fra begyndelsen af juli måned i år.

Man skal tænke over, at anskaffe alkoholtester hjemme forinden man tager af sted. Der eksisterer mulighed for, at erhverve sig en alkoholtester i Det franske, men man skal i princippet allerede have alkholtestene i automobilet når man overskrider grænsen. Hvis man vil være overbevist om, at man ikke får en bøde.

Mange ræser også igennem det franske hvis de skal mere syd for. For dem gør sig gældende ens regler som de fleste andre. De skal ligeledes besidde 2 tests i automobilet, når de kører over den franske. Når ikke man har enkelte tests med hjemmefra, skal man overveje, at erhverve sig en alkoholtester i Det franske. Man skal regne med, at mange tanksteder vil starte på, at forhandle alkometre når de nye krav bliver en realitet.

De tests man skal besidde i automobilet kan tilmed erhverves i danmark til forholdsvis billige priser. Det vigtige er kun, at man erhverver tests som er anerkendt til brug i Det franske. Det kan godt være lidt vanskeligt, at få afklaret hvilke tests som er anerkendt, men såfremt man bruger nettet til, at lede burde det være muligt at finde sælgere der sælger testene.

Man skal udover huske, at det alle dage er et lovkrav, at man har en advarselstrekant og sikkerhedsvest med i automobilet, hvis man rejser igennem Det franske. Denne regel er trods alt ikke et nyt lovkrav.