Test en bloddråbe

Test en bloddråbe

sep 28

Der kan være adskillelige grunde til, at man gerne vil kende sin blodtype. For de fleste folk er det mest for sjovt, at man gerne vil kende sin blodtype. Men der kan ligeså være noget praktisk i det, hvis man f.eks. kom ud for en ulykke hvor man har behov for, at tage imod blodplasma. Flere forskellige går rundt med et bitte kort i deres pung med ens blodtype, så man lynhurtigt kan få det blodplasma man kunne få behov for.

Forudsat man får behov for, at tage imod blodplasma er det nemlig meget betydningsfuldt, at man får det korrekte blodplasma. Der passer til ens egen blodtype. Hvis ikke man får den korrekte type blodplasma kan det få uheldige følger. Normalt vil man yderligere også lave en blodtype test inden man giver blodplasma til en patient, for at sikre sig, at blodtypen er rigtig.

Men man kan altså teste blodtype uden, at gå til doktoren eller på hospitalet. Test blodtype hjemme ved hjælp af Eldoncard. Eldoncard kan beslutte ens blodtype ved, at kortlægge de antigener der befinder sig på den ydre side af ens blodplasma. Det kræver derfor, at man prikker hul på fingeren, så man får en blodplasmadråbe, at teste med. Det er dog ikke noget smertefuldt og ikke noget, som man bør frygte. Selvom det kan virke en overvindelse for nogle.

Kortet der afgør ens blodtype vil komme med et resultat indenfor kort tid. Svaret kommer i form af et mønster, som man kan jævnføre med manualen og på den måde beslutte sin blodtype. Blodtypekortet kan dernæst udfyldes med ens egne informationer og lagres. Hvis man laminerer det kan man blandt andet lagre det i pungen, så man har det på dig såfremt der skulle blive behov for det.

Test blodtype én gang og man behøver aldrig, at planlægge, at teste sin blodtype på ny. Ens blodtype ændrer sig nemlig ikke i livets løb, så vi har altid den samme blodtype.

Forudsat man er donor vil der derudover blive foretaget en test blodtype, som man regelmæssigt vil få oplyst på dit donorkort. Hvis man er donor behøves man derfor ikke selv, at lave en test blodtype.